ホスピタリティーマネージメント&Co-op(ディプロマ)

この2年間の国際的に認知されたプログラムは、カナダやその他の国でホスピタリティ関連のキャリアを求めている学生のために作られたコースです。Canadian Collegeのホスピタリティマネージメント・ディプロマは12のAH&LA認定コース、5つのビジネス関連コース、そして12ヶ月のCo-opトレーニングで構成されています。このプログラムを修了すると、Canadian Collegeホスピタリティマネージメント・ディプロマに加え、American Hotel & Lodging Educational Institute (AH&LA) より発行される、AH&LAホスピタリティマネージメント・ディプロマ、AH&LAインターナショナルホテルマネージメント・サーティフィケートを同時に取得することができます。

Program Benefits

ホスピタリティーの分野で活躍するためのスキルを身につけます。プログラム終了後には、 ホスピタリティー分野における、飲食関連運営、ファイナンシャル運営、ホテル運営、マーケティング分野と幅広い知識と理解を習得します。

Admission Requirements

  • 高等学校修了証書、修了証明書、またはそれに準じるもの
  • IBT 70 、IELTS 5.5 、 Canadian College オンライン試験の 70%以上のいずれかを取得していること。                           <注>上記の入学資格に当てはまらない学生は、Canadian Collegeに入学する前にCCELで学ぶことで、英語力を伸ばすことができます。
104 Weeks (20 Hours / week)
12 months work experience
*This program has been approved by the Registrar, in accordance with the Ministry of Advanced Education.
Semester 1

就学

12 weeks

Semester 2

就学

12 weeks

Semester 3

Co-op(実習)

12 weeks

Semester 4

Co-op(実習)

12 weeks

Semester 5

就学

12 weeks

Semester 6

Co-op(実習)

12 weeks

Semester 7

Co-op(実習)

12 weeks

Semester 8

就学

12 weeks

スタート日: 各セメスターは12週間で構成され、各セメスター後に1週間のブレイクが入ります。

Study & Work

生徒の皆さんが母国や他国で就職される際、北米におけるディプロマ取得とCo-opでの経験は他と差を付ける有利な強みになるだけでなく、ビジネスや文化的なニュアンスの違いを実際に肌で感じ理解する絶好の機会です。

Co-op

当コースのCo-op(実習) は必修科目となっています。実習は、実習先探しから、面接突破など、ご自身で実際に行うところから始まります。カナダで実際の就職活動、就労実習を通じて、英語圏や北米のビジネスの現場を経験し、卒業後、ビジネスの場で即戦力となる力を養います。

研修期間は4セメスター(約12ヶ月間)です。

Career Opportunities

The hospitality industry is a rapidly growing market and job opportunities, as well as salaries, are steadily increasing in all sectors of this service-oriented field. Students learn the knowledge and skills that industry professionals have identified as important for on-the-job success. Completion of Canadian College Hospitality diploma and AHLA certificate programs usually gain employment at the skilled entry-level positions from which progress can be made to management positions.

  • ホテル
  • 飲食業
  • 観光業
  • イベントマネージメント
  • リゾートマネージメント

カリキュラム

CC 140 - Communications

この入門的なコミュニケーションのコースでは、大学レベルでの読み、書き、リスニングそしてスピーキングなどのビジネスコミュニケーション能力の向上を目指します。様々なテーマや対象者に想定したライティングのトレーニング、小グループへのプレゼンテーションなどが含まれます。リサーチ、分析、要約、そして記録という一連の作業にも重点がおかれます。個別またはグループで、書類やプレゼンテーションを評価することもあります。様々なメディアに触れ、またその内容について議論することによって、コミュニケーション能力を養います。文化背景の異なると学生たちとのグループワークなどを通じたコミュニケーションも貴重な経験です。

HOSP 103 Hospitality Today - An introduction

This course has been substantially updated to reflect safety and security issues of current concern within the hospitality industry. This third edition presents best practices and guidance related to risk management in the hospitality workplace. Content takes a broader and more global view of the issues, and focuses on identification and mediation of a variety of safety and security concerns. Topics include:Security and Safety in the Lodging Industry, Legal Aspects of Loss Prevention, Guestroom Security Equipment,Lodging Safety Equipment, Security Procedures Covering Guest Concerns, Departmental Responsibilities in Guest and Asset, Protection, Emergency Management and Media Relations, Protection of Funds, Employee Safety, Insurance and Risk Management.

CC 241 - Food and Beverage Management

In this course students can learn the foundation they need to make smart decisions in food and beverage operations. The course addresses ways in which food and beverage operations have adapted management and operating tactics from other industries, what operations are doing to maintain or improve quality standards while reducing expenses, and how high-tech strategies are being used to give customers greater value for their dining dollars.

CC 250 - Supervision in the Hospitality Industry

このコースは、ホスピタリティ・ビジネスにおける効果的なコミュニケーション、監督責任、オリエンテーションおよびトレーニング、労働コストやプロダクティビティ、評価やコーチング、規律、チーム・ビルディング、リーダーシップ、モチベーション、社内紛争の管理、時間管理、変化への対応などについての適切な理解を図ります。

CC 333 - Managing Front Office Operations

AH&LAコース: このコースは、Eコマースなど、フロントオフィス・オペレーションにおいて採用されているテクノロジーを網羅しています。またそれに伴い、システムが正常機能しないなどにより、マニュアルオペレーションに切り替えなければならない事態が発生した際、どのように対処するのか、などについても学びます。

CC 338 - Housekeeping Management

AH&LAコース: このコースは、ホスピタリティ産業におけるハウスキーピング・マネージメントの基礎知識を提供します。

HOSP 261 Basic Hotel Accounting

Provides a basis for understanding hospitality accounting concepts and procedures, the processing of hospitality financial data, and the flow of financial information in the accounting cycle that results in the production of financial statements.

CC 281 - Facility Management

このコースでは、ホテルやレストランを実際に運営する上で、エンジニアやメンテナンス・チームなどあらゆる部署と効率的に仕事を進めるための知識をみにつけます。トピックにはテクノロジーがどのように運営上の手続きに影響を与えているか、またホテルのエンジニア部門といかに効率よくコミュニケーションをとるか、などが含まれます。

CC 346 - Managing Beverage Service

AH&LAコース: CC346 - ビバレッジ・サービス・マネージメント

HOSP 349 Managing Service in Food and Beverage Operations

This course will give students a basic understanding of the management process in food and beverage operations. All aspects of food and beverage operations are covered, including organization, marketing, menus, costs and pricing, production, service, safety, and finances.

CC 357 - Managing Hospitality HR

AH&LAコース: このコースはホスピタリティ・ビジネスにおける人材管理について総合的に学びます。学生は最新の実例や問題などを分析すると共に、人材管理に大きく影響する雇用法などについても学びます。

CC 374 - Revenue Management

AH&LAコース: このコースでは、基本的な収益管理のプロセスを学びます。ホスピタリティ産業における適切な収益管理の重要性、そして効率的な収益管理に不可欠な要素などについて学びます。

HOSP 387 Security and Loss Prevention Management

This course provides the students with a comprehensive introduction to the many entities that make up the hospitality industry, as well as an overview of today's hot issues, including ethical challenges and management concerns. Numerous examples, exhibits, and statistics give students an up-to-date look at the dynamic hospitality field. The course reflects new industry trends, management practices, and the effect of technology and social media on various aspects of hospitality. Topics include: boutique/lifestyle hotels, Airbnb, global distribution systems, event technology, emotional labor, and Internet advertising.

HOSP 464 Planning & Control for Food & Beverage Operations

Covers the principles and procedures involved in an effective food and beverage control system, including standards determination, the operating budget, cost-volume- profit analysis, income and cost control, menu pricing, theft prevention, labor cost control, and point-of- sale reports.

CC 468 - Managing Technology in the Hospitality Industry

このコースは、ホスピタリティ業界において急速に発展するテクノロジーについて適切な理解を得る目的でデザインされています。予約システムがいかに各部署において機能しているか、それぞれのソフトウェアがどのような状況で使用されているか、などについて学びます。

CC 472 - Hospitality Sales & Marketing

AH&LAコース: 競争が激化する今日のホスピタリティにおいては、セールス&マーケティングについて精通している事は不可欠です。このコースは学生に、今日のホスピタリティ産業におけるセールス&マーケティングに関する幅広い情報を提供します。使用されるテキストには、特定のターゲット・マーケットに対する実用的なセールス・テクニックが数多く含まれています。

CC 478 - Convention Management

このコースでは、コンベンションやグループビジネスにおけるマーケットのセグメンテーション、また特定のニーズに対するマーケティング&セールス戦略、そしてそれらのニーズに応えるためにコンベンション・サービスが使えるテクニックについて学びます。

Any three of the following electives courses depending upon availability.

COMM 502 - Speaking and Presenting

このコースでは、生徒の今後の長いビジネスキャリアにおいて、どのように伝えるかとい点において、末長く役立てることのできるスキルを学びます。例えば最初の面接でどのような受け応えができるか、営業の場面でのクライアントへのセールスピッチ、大人数を前にしたスピーチやプレゼンテーションの機会など、プレゼンテーションスキルや人前での立ち振る舞いの自信を養います。

SMM100 Introduction to Digital Marketing

This foundational course is designed to introduce students to digital marketing principles and tools, and how to leverage these tools in order to engage customers and create growth business growth.

SMM 120 - Social Media Marketing

This course introduces students to social media as an integral marketing tool. Students explore social media tactics for online brand management, customer engagement, and business growth.

SMM 150 - Digital Analytics

This course introduces students to the foundation of data analysis in the digital marketing field. Students will learn to measure what matters, see beyond the numbers, and translate data into information, in order to drive informed and strategic decisions. In addition, students will use the Mimic Simulator to run simulated digital marketing campaigns and examine the analytics produced through each round of the campaign.

CC 150 - Business Computers 1

このコースは、今日のビジネスにおいて必要とされるコンピューター・スキルの入門です。このコースでは、主にコンピューターにおけるファイル管理やMicrosoft Word ならびに PowerPointについて学習します。

CC 151 - Business Computers 2

このコースは、学生がプログラム学習期間中はもちろん、実際のビジネスの中でも必須となってくる、Microsoft Excel の機能について紹介し、そのスキルを高めていきます。このコースの修了時にはゴールシーク、ソルバー、そしてデータ分析などを含むMicrosoft Excel の様々な機能を理解し、使うことができるようになっています。

Ask an Expert

お問い合わせは日本語でどうぞ。 Arisa to help you plan your studies.

Staff Person

お問い合わせ